Aritco Lift

Aritco är en världsledande tillverkare av plattsformshissar och villahissar med 140 återförsäljare runt om i världen.

Företaget bildades 1995 och har idag över 100 anställda. Huvudkontor och produktion finns i Kungsängen utanför Stockholm.

Konfigurator och CPQ för hissar hos Aritco Lift

Behov

  • Den stora mängden återförsäljare ställer krav på ett system som är lätt att lära och använda
  • Tidigare erfarenheter av en sekventiell konfigurator visade på vikten att kunna göra valen i valfri ordning
  • Varje våning, dörr och glasparti ska konfigureras var för sig
  • En ritning ska genereras automatiskt och vara baserad på gjorda val
  • Placeringen av dörrar och glaspartier behöver kollisionskontrolleras
  • Användarkontona ska vara integrerade med Microsoft Dynamics CRM
  • Orderläggningen ska vara integrerad med Microsoft Dynamics NAV

Användare

Användarna utgörs av säljare hos återförsäljare, distributörer och dotterbolag runt om i världen samt av innesäljare och ordermottagare internt hos Aritco.

Med COMBINUM kan våra återförsäljare få fram en offert med ett korrekt pris och en kundritning inom loppet av några minuter.

Ardalan Rahimi Balov, Digital Operations Manager at Aritco Lift

Lösning

Aritcos konfigurator är tillgänglig på internet för registrerade användare.

Konfigurationen startar på hissnivån. Det finns massvis med optioner, men särskilt viktiga är modellen, totala lyfthöjden och antal våningsplan.

Barnkonfigurationer för våningsplan, dörrar och glaspartier skapas automatiskt baserat på valen i ovanliggande konfiguration.

Parametervärden, såsom vald strömkälla, ärvs från hissen ned till barnkonfigurationerna och deltar även i dess regelverk.

En ritning skapas dynamiskt, med hjälp av modulen COMBINUM Graphics, allt eftersom användaren gör sina val. Ritningen visas direkt i webbläsaren, men kan också laddas ned i formaten DXF, PNG och PDF. Dessutom bifogas ritningen i den automatiska orderbekräftelsen som skickas via e-post.

Ett annat användningsområde för COMBINUM Graphics är att visa färgen för vald RAL-kod.

En kollisionsberäkning för hissens alla dörrar och glaspartier görs kontinuerligt. Om en kollision föreligger eller om t ex ovankanten på en dörr hamnar ovanför hisschaktets topp visas ett felmeddelande och offerten kan inte godkännas.

När användaren lägger beställning på en hiss i COMBINUM skapas en order med tillhörande orderdata automatiskt i affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. I samband med orderplanering hämtas även hissens konfiguration med valda optioner för generering av en stycklista i Dynamics NAV.

Användarkontona i COMBINUM samt i Microsoft CRM är dubbelriktat synkroniserade via en integration byggd med en webbtjänst ovanpå respektive system. Detta innebär till exempel att om en användare byter lösenord i ena systemet slår detta också igenom i det andra systemet.

Ardalan Rahimi Balov, Digital Operations Manager på Aritco Lift AB

"Vi var ute efter en säljkonfigurator som är enkel att använda och som klarar internationalisering då vi idag har cirka 140 återförsäljare, runt om i världen, som använder konfiguratorn. Samtidigt skulle systemet vara enkelt för oss att underhålla och utveckla då vi har en komplex produkt som konfigureras i flera nivåer och kan fås i miljontals kombinationer."

"Med COMBINUM kan våra återförsäljare få fram en offert med ett korrekt pris och en kundritning inom loppet av några minuter."

"Systemet är integrerat med vårt affärssystem Microsoft Dynamics NAV vilket innebär att data såsom order som skapas i COMBINUM går rätt in i affärssystemet. Integrationen är även byggd så att COMBINUM har möjlighet att presentera data från affärssystemet till kunden såsom leveransvecka, orderstatus mm."

"COMBINUM har förenklat och säkrat upp vår orderprocess och samtidigt effektiviserat arbetet för oss på Aritco."