Aritco Lift

Aritco är en världsledande tillverkare av personhissar med återförsäljare runt om i världen.

Aritco grundades 1995, med fokus på personhissar som förenade design med yteffektiva lösningar, för skolor, publika byggnader, kontor och butiker.

Alla företagets hissar är designade för att öppna upp platser och ytor för människor genom att öka mobilitet, med en tydlig Skandinaviska design, smarta funktioner och säkerhet i fokus.

Genom åren har Aritco revolutionerat hissindustrin genom sitt motto “Next Level Living”, och idag finns Aritcos hissar installerade i mer än 35.000 byggnader och hem världen över.

Konfigurator och CPQ för hissar hos Aritco Lift

Behov

  • Den stora mängden återförsäljare ställer krav på ett system som är lätt att lära och använda
  • Tidigare erfarenheter av en sekventiell konfigurator visade på vikten att kunna göra valen i valfri ordning
  • Varje våning, dörr och glasparti ska konfigureras var för sig
  • En ritning ska genereras automatiskt och vara baserad på gjorda val
  • Placeringen av dörrar och glaspartier behöver kollisionskontrolleras
  • Användarkontona ska vara integrerade med Microsoft Dynamics CRM
  • Orderläggningen ska vara integrerad med Microsoft Dynamics NAV

Användare

Användarna utgörs av säljare hos återförsäljare, distributörer och dotterbolag runt om i världen samt av innesäljare och ordermottagare internt hos Aritco.

Med COMBINUM kan våra återförsäljare få fram en offert med ett korrekt pris och tillhörande ritning inom loppet av några minuter, detta är otroligt uppskattat.

Klas Dybeck, CIO / CDO på Aritco Lift

Lösning

Aritcos konfigurator är tillgänglig på internet för registrerade användare.

Konfigurationen startar på hissnivån. Det finns massvis med optioner, men särskilt viktiga är modellen, totala lyfthöjden och antal våningsplan.

Barnkonfigurationer för våningsplan, dörrar och glaspartier skapas automatiskt baserat på valen i ovanliggande konfiguration.

Parametervärden, såsom vald strömkälla, ärvs från hissen ned till barnkonfigurationerna och deltar även i dess regelverk.

En ritning skapas dynamiskt, med hjälp av modulen COMBINUM Graphics, allt eftersom användaren gör sina val. Ritningen visas direkt i webbläsaren, men kan också laddas ned i formaten DXF, PNG och PDF. Dessutom bifogas ritningen i den automatiska orderbekräftelsen som skickas via e-post.

Ett annat användningsområde för COMBINUM Graphics är att visa färgen för vald RAL-kod.

En kollisionsberäkning för hissens alla dörrar och glaspartier görs kontinuerligt. Om en kollision föreligger eller om t ex ovankanten på en dörr hamnar ovanför hisschaktets topp visas ett felmeddelande och offerten kan inte godkännas.

När användaren lägger beställning på en hiss i COMBINUM skapas en order med tillhörande orderdata automatiskt i affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. I samband med orderplanering hämtas även hissens konfiguration med valda optioner för generering av en stycklista i Dynamics NAV.

Användarkontona i COMBINUM samt i Microsoft CRM är dubbelriktat synkroniserade via en integration byggd med en webbtjänst ovanpå respektive system. Detta innebär till exempel att om en användare byter lösenord i ena systemet slår detta också igenom i det andra systemet.

Klas Dybeck, CIO / CDO på Aritco Lift AB

"Aritco har använt COMBINUM säljkonfigurator under många år för att erbjuda våra hundratals återförsäljare runt om i världen möjligheten att skräddarsy varje enskild hiss. Trots att de enskilda produkterna är komplexa och kan tillverkas i miljontals olika kombinationer är det otroligt viktigt för oss med ett enkelt och användarvänligt gränssnitt för återförsäljaren."

"Med COMBINUM kan våra återförsäljare få fram en offert med ett korrekt pris och tillhörande ritning inom loppet av några minuter, detta är otroligt uppskattat."

"COMBINUM är även integrerat med Aritcos affärssystem, Microsoft Dynamics NAV vilket innebär att alla beställningar som skapas i systemet automatiskt överförs till Dynamics NAV utan någon manuell hantering. Integrationen är även byggd åt det motsatta hållet vilket möjliggör att COMBINUM i realtid kan presentera information som tex orderstatus och lediga produktionstillfällen från affärssystemet. "